Universiteit Leiden

nl en

Tutorgroep voor eerstejaars bachelorstudenten

12 augustus 2020

Studeren in tijden van corona is anders dan we gewend zijn. Nu je elkaar minder in de collegebanken kunt ontmoeten, is een goede start, kennismaking en opvang des te belangrijker. 

Tutorgroep

Om eerstejaars bachelorstudenten goed op te vangen en te begeleiden, intensiveren we ons tutoraat, een onderdeel van het Leids studiesysteem. Je krijgt een student als mentor en een docent als tutor om je wegwijs te maken in de nieuwe studie en stad. De tutorgroepen bestaan uit tien tot vijftien studenten.

Programma

De invulling van het mentor en tutorsysteem verschilt per opleiding. Naast kennismaken met elkaar krijg je ook tips voor (online) studeren en over het studentenleven. Je mentor maakt  je wegwijs in de universitaire  voorzieningen, zoals de UB, en laat zien hoe onderwijstools als Brightspace werken. Daarnaast is er aandacht voor inclusiviteit en voor je mentale gezondheid. Ook aan bod komen studievaardigheden, loopbaanmogelijkheden en ondersteuning van studenten die vragen of problemen hebben. 

Lees meer: Mentor en tutor bieden eerstejaars warm welkom en goede start
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.