Onderwijs, Organisatie

Belangrijke informatie over de tentamenaanmelding

16 september 2020

Let op: dit bericht geldt niet voor voltijds eerstejaars propedeusestudenten die in een tutorgroep zitten.

De inschrijving voor de tentamens van oktober/november is open. Kijk goed in de Tentamenkalender voor de exacte aanmeldtermijn en schrijf je in via uSis.

Kijk hier voor meer informatie over het inschrijven voor vakken en tentamens.

Let op: de aanmeldperiode in uSis is tot en met de derde werkdag vóór de dag waarop het tentamen wordt afgenomen. Na sluiten van de aanmeldperiode in uSis is aanmelden via het OIC of op de dag zelf niét meer mogelijk! Dit betekent dat je zonder aanmelding niet kunt deelnemen aan een tentamen.

Tip voor een tentamenaanmelding

Voor een tussentoets lukt het alleen via 'inschrijven met het nummer van de studieactiviteit'.

Volg de volgende stappen:

1. Zorg dat je winkelwagen leeg is;
  2. Kies bij inschrijving voor 'inschrijven met het nummer van de studieactiviteit';
  3. Kies het juiste studiejaar en de juiste opleiding (bachelor/master);
  4. Check in de Tentamenkalender het 'Actnr';
  5. Vul het 'Actnr' in bij 'studieact nr';
  6. Rond de aanmelding af via je winkelwagen;
  7. Controleer altijd in je (studie)rooster of je aanmelding is gelukt.

Lukt het niet? Stuur een e-mail naar OIC@law.leidenuniv.nl onder vermelding van je studentnummer, het tentamen en een screenshot van de foutmelding. Verstuur deze mail uiterlijk de vierde dag, dus 24 uur vóór de sluitingstermijn van de aanmeldperiode!