Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Colonial America: 17e en 18e eeuwse Britse koloniale archieven over Noord-Amerika en het Caraibisch gebied (trial)

24 september 2020

Studenten en onderzoekers met interesse in de Amerikaanse en Britse koloniale geschiedenis van de vroegmoderne tijd kunnen de komende weken gebruik maken van de database Colonial America van Adam Matthew. Deze bronnencollectie bevat gedigitaliseerde Britse overheids- en egodocumenten, zoals parlementaire notulen, beleidsrapporten, rechtbankverslagen, brieven, financiele administratie en militaire stafkaarten. Het materiaal stamt uit de periode 1606-1822. Meer informatie over de inhoud is te vinden op de site van Adam Matthew.

Ga naar Colonial America

De tijdelijke toegang tot Colonial America loopt tot 1 november 2020.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.