Naar de universiteit? Doe de coronacheck!

17 september 2020

Heb je fysiek onderwijs, of een studieplek gereserveerd? Doe altijd de coronacheck voor je naar de universiteit gaat. Beantwoord de vijf vragen van de checklist, om te zien of je naar de universiteit mag komen. Blijf thuis als de check dat aangeeft, zo houd je je medestudenten gezond en de universiteit geopend.

Coronacheck Universiteit Leiden
Download de coronacheck hier, en sla hem op je telefoon op.

Het aantal besmettingen neemt weer toe in Nederland – vooral onder studenten en jonge mensen. We zijn blij dat we weer deels fysiek onderwijs kunnen geven, en we willen voorkomen dat we weer terug moeten naar volledig online onderwijs. Daarom is het erg belangrijk dat je niet naar de universiteit komt als de corona-check dat aangeeft. Zo bescherm je je mede-studenten, je docenten en de andere medewerkers in onze gebouwen.

Houd afstand

Mag je naar de universiteit komen? Houd je altijd aan de anderhalve meter afstand. Vermijd drukte, ook drukke punten in de gebouwen. Volg de aanwijzingen op borden en stickers en van het personeel. Lees ook goed het campusprotocol door.

Meld een besmetting

Daarnaast vragen we je om het te melden bij je studieadviseur als je besmet bent met het nieuwe coronavirus. We vormen met elkaar, studenten en medewerkers, een community met intensieve contacten. Het is in het belang van ieders gezondheid en veiligheid om te weten of er ergens clusters van besmettingen (dreigen te) ontstaan. Vandaar dat we je vragen om het te melden als je een positieve testuitslag hebt gekregen. In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het melden van corona altijd vrijwillig.

Spreek elkaar aan

Zie of spreek je iemand die zich niet aan de richtlijnen houdt? Hoor je van een huisgenoot dat hij/zij toch naar de universiteit gaat met klachten? Spreek elkaar hierop aan. We doen een beroep op al onze studenten om hun verantwoordelijkheid te nemen om onze universiteit veilig en gezond te houden, en te helpen het coronavirus in te dammen.

Houd je medestudenten en je docenten veilig:

1. Kom je naar de universiteit? Doe altijd eerst de coronacheck
  2. Ben je besmet met het coronavirus? We vragen je dit te melden bij je studieadviseur.
  3. Ben je op de campus? Houd 1,5 meter afstand en volg het campusprotocol.