Reactie op de samenkomst van studenten in het Van der Werfpark

18 september 2020

Op donderdag 17 september is een grote groep studenten bijeen gekomen in het Van der Werfpark in Leiden. Voor het betreffende evenement was een vergunning verleend, met strenge regels omtrent afstand houden, alcoholgebruik en geluid. Ook was de eindtijd vastgesteld op 22:00 uur. Ondanks deze duidelijke afspraken met de betreffende studentenvereniging hebben veel aanwezige studenten zich daar niet aan gehouden. Dat is in deze tijd zeer onverantwoordelijk.

Maatregelen

De vereniging heeft nog op de avond van het incident de universiteit en de gemeente op de hoogte gesteld. Ook heeft het bestuur van de vereniging in een verklaring luid en duidelijk afstand genomen van de ‘domme en onverantwoorde’ gebeurtenissen, en maatregelen getroffen om eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo gaat het verenigingspand twee weken dicht, worden kennismakingsactiviteiten twee weken opgeschort, en worden alle aanwezigen opgeroepen in thuisquarantaine te gaan – en dus niet naar de universiteit te komen – en zich te laten testen.

Campusprotocol

We kunnen ons voorstellen dat er zorgen zijn bij onze medewerkers en studenten. Voor de Universiteit Leiden is het belangrijk dat de universiteit een veilige plek is voor iedereen. Dat kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen houdt en aan de regels zoals beschreven in het campusprotocol. Er is nauw contact tussen het bestuur van de vereniging en de universiteit over hoe met dit incident wordt omgegaan.

Doe de coronacheck

Voor alle studenten en medewerkers die naar de universiteit willen komen geldt: doe eerst de coronacheck om te zien of je welkom bent in onze gebouwen.