Wat te doen bij een eventuele besmetting met het coronavirus

4 september 2020

Het academische jaar is inmiddels begonnen, en we hebben veel van onze studenten en docenten weer kunnen verwelkomen in onze gebouwen. Nu er meer mensen naar de universiteit komen, zullen we ook onder onze studenten en medewerkers te maken krijgen met besmettingen met het virus. Het is begrijpelijk dat hierover zorgen en vragen zijn.

Nieuwe versie campusprotocol online

Om deze zorgen weg te nemen is het campusprotocol aangevuld met informatie over wat te doen bij een eventuele besmetting.

Wat te doen als je positief getest bent

Als je positief getest bent op het coronavirus, vragen we je dringend om deze besmetting te melden bij je studieadviseur. Besmettingen melden is niet verplicht maar het is in het belang van ieders gezondheid en veiligheid om te weten of er ergens clusters van besmettingen (dreigen te) ontstaan.

Privacy gewaarborgd

Besmettingen worden niet geregistreerd, er is ook geen database waarin deze worden bijgehouden. De informatie over een besmetting zal enkel anoniem worden doorgegeven aan onze afdeling Veiligheidszaken, zodat indien nodig in overleg met de GGD (extra) maatregelen kunnen worden genomen. Een logisch gevolg hier van is dat wij op de website geen overzicht van besmettingen publiceren, of hier anderszins universiteitsbreed over communiceren.

Houd je aan het campusprotocol

Als iedereen zich aan het campusprotocol houdt, namelijk niet naar de universiteit komen bij klachten of na terugkeer uit een land met rood of oranje reisadvies, 1,5 meter afstand houden en regelmatig handen wassen, dan is het risico op besmettingen gering. Met elkaar houden we de universiteit tot een veilige en gezonde werkplek voor onze medestudenten en collega’s, en dragen we bij aan de bestrijding van het coronavirus.