Onderwijs, Organisatie

Doe mee met de Legal Tech Challenge 2020 'Toegang tot Recht'

23 oktober 2020

Hoe ziet de juridische dienstverlening er in de toekomst uit? Dit is het vraagstuk dat centraal staat in de Legal Tech Challenge 2020. De Challenge start op 29 oktober met een online introductiebijeenkomst.

Innovatie en technologische ontwikkelingen hebben in diverse sectoren veel veranderingen teweeg gebracht. Als we kijken naar de juridische dienstverlening is er nog veel ruimte voor vernieuwende initiatieven. We nodigen je daarom uit om mee te bouwen aan de toekomst van de juridische dienstverlening. Doe je mee?

Doe mee en…

• Profileer jezelf bij het ministerie van Justitie en Veiligheid
  • Ontwikkel je vaardigheden onder professionele begeleiding
  • Innoveer de juridische wereld met jouw ideeën
  • Breid je cv uit met waardevolle praktijkervaring

Wat ga je doen?

Tijdens de Legal Tech Challenge bedenk jij slimme digitale oplossingen voor alledaagse juridische problemen rondom het thema toegang tot recht. Je kunt daarbij denken aan problemen met een huisbaas, met een overheidsinstantie of een webwinkel. Heb jij een dergelijke ervaring of gewoonweg interesse in innovatie in het recht, neem dan deel aan de challenge.

Tijdens de challenge volg je drie online workshops over Design Thinking, Legal Technology en Marketing. En je krijgt van ons professionele ondersteuning bij het ontwikkelen van je plan tot een volwaardig concept.

Wat kun je winnen?

• Schop jij het tot de finale? Dan mag je jouw idee presenteren aan de minister voor Rechtsbescherming!
  • De winnaars krijgen een plek in de Venture Academy, een Leids startup programma
  • De winnaars krijgen hulp bij het bouwen van een prototype

De challenge wordt in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid georganiseerd door de het Centre for Legal Entrepreneurship and Innovation van Leiden Law School in samenwerking met de Hogeschool Leiden en Stichting PLNT.

Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Willem Kakebeeke.

Bekijk hieronder enkele foto's van de vorige Legal Tech Challenge: