Geen exchangeprogramma’s tweede semester collegejaar 2020 – 2021

1 oktober 2020

De onderwijsexchangeprogramma’s binnen en buiten Europa gaan ook het tweede semester niet door. Dit geldt voor zowel studenten die in het buitenland willen gaan studeren (uitgaande studenten), als internationale studenten die hier willen komen studeren (inkomende studenten).

Het College van Bestuur heeft dit besluit genomen omdat er de komende maanden nog veel onzekerheid zal zijn over gezondheidssituaties, reisadviezen en het aanbod van fysiek en online onderwijs aan de Nederlandse en de buitenlandse universiteiten. We begrijpen dat dit een grote teleurstelling is.

Uitwisseling gaat niet door

Met alle uitgaande uitwisselingsstudenten wordt contact opgenomen. In overleg wordt gekeken naar alternatieven. De Universiteit onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor het uitbreiden van het keuzeaanbod voor studenten.

Stage, veldwerk of andere redenen om naar het buitenland te reizen

Ben je van plan om voor een andere reden naar het buitenland te gaan, zoals stage, veldwerk, onderzoeksprojecten, coschappen of verplicht buitenlandverblijf? Dan kun je in uitzonderlijke gevallen toestemming vragen voor je reis.

Toestemming vragen

In principe kun je alleen toestemming vragen voor reizen naar gebieden die door het ministerie van Buitenlandse Zaken als code groen of code geel aangemerkt zijn. Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden voor gebieden met code oranje, als die bestemming je thuisland is. Je moet ook vooraf toestemming voor je reis krijgen van je facultaire contactpersoon of je examencommissie en je realiseren dat je op eigen risico reist. Lees meer

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met de buitenlandcoördinator van jouw faculteit.