Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Organisatie

Mondkapjes en werken in een lab - update coronamaatregelen

15 oktober 2020

De landelijke maatregelen om COVID- 19 terug te dringen zijn fors aangescherpt. Er gelden nieuwe regels voor heel Nederland. Wat betekent dit voor het onderwijs aan onze faculteit?

Onderwijs

 • Al het onderwijs in de gebouwen gaat vooralsnog door zoals gepland. 
 • Doorloop altijd de Corona Check voordat je naar de universiteit komt. 
 • In alle universiteitsgebouwen zijn mondkapjes verplicht als je rondloopt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een mondkapje. Bij binnenkomst en verlaten van de gebouwen, en bij alle verplaatsingen binnen, draag je een mondkapje. Dus tussen de colleges door, maar ook als je koffie gaat halen of het toilet bezoekt. Tijdens colleges, of wanneer je als student op een gereserveerde studieplek zit, hoef je geen mondkapje te dragen. Indien je op deze momenten wel een mondkapje wilt dragen ben je vrij om dit te doen.

  Binnen de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen geldt een uitzondering voor de chemische- en biochemische laboratoria- en practicaruimten; zie Laboratoria en practica. 
   
 • Het aantal van max. 30 personen in een zaal geldt niet voor ons onderwijs. Het max. aantal studenten per zaal staat aangegeven op de deur. Dit aantal is gebaseerd op de 1,5 meter norm.  

Laboratoria en practica 

 • Met ingang van 15 oktober 7:00 uur stelt de Universiteit Leiden het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen die zich in onze gebouwen bevindt. Uitzondering hierop zijn de chemische en bio-chemische onderzoekslaboratoria en de chemische en bio-chemische practicaruimten binnen onze faculteit. We adviseren je om in deze labs geen mondkapjes te dragen. De ventilatie in deze labs is dermate sterk dat deze een goede bescherming vormt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje leidt tot een groter risico. Buiten het laboratorium en de practicaruimten is een mondkapje verplicht.  
   

Maak je je zorgen? Aarzel niet en neem contact op met je studieadviseur.
 
Heb je nog vragen over de maatregelen, kijk dan op de website voor alle actuele informatie. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.