Onderwijs, Sociaal

Pieter de la Court Penning 2020: nominaties zijn welkom

20 oktober 2020

Ken jij een FSW student/studenteninitiatief die/dat zich, gedurende het afgelopen academisch jaar, in heeft gezet op minimaal 1 van de Pieter de la Court thema’s:

• Democratisering
  • Diversiteit
  • Inclusiviteit
  • Ondernemerschap
  • Wereldhandel

Zo ja, dan kan je deze nomineren voor de Pieter de la Court Penning

Nomineren is simpel. Stuur een mailtje met je naam, opleiding, studentnummer en de motivatie (max 250 woorden) uiterlijk vrijdag 20 november 2020 naar:

de secretaris van de jury.
Pieter de la Court in 1667

Vrijdenker met een missie: Pieter de la Court

Pieter de la Court was een opvallende vrijdenker, pamflettist en invloedrijke Leidse lakenhandelaar. Hij sprak zich nadrukkelijk uit over de bovengenoemde 5 thema’s en schreef zich op 17 oktober 1643 in als student aan de Universiteit Leiden. In allerlei opzichten sprak Pieter de la Court tot de verbeelding met deze opvattingen, die ook nu nog actueel zijn.

Prijs voor en door studenten

De prijs is voor een FSW student/studenteninitiatatief. De penning wordt uitgereikt door medestudenten.

Voorbeelden

• een student die zich hard heeft gemaakt voor duurzaamheid of
  • studenten die een initiatief hebben opgezet om internationale studenten zich welkom te laten voelen in Nederland.

Van belang is dat het een maatschappelijk initiatief is en, op geheel eigen wijze, invulling geeft aan de omgevingssensitiviteit en daadkracht die zo kenmerkend is voor deze faculteit.

Criteria

1. Raakt de actie aan één van de Pieter de la Court thema’s?
  2. Heeft de actie impact op de omgeving?
  3. Zet de actie academische kennis en/of vaardigheden om in maatschappelijke engagement?
  4. Is de actie een inspiratie voor anderen?
  5. Is de actie extra curriculair (oftewel, maakt het geen onderdeel uit van een cursus/opleiding)?
  6. Wordt de student niet betaald?