Verbeter je welzijn met behulp van de Student Support Groups

29 oktober 2020

Vind je het lastig om jezelf te motiveren in deze tijd? Ben je op zoek naar sociaal contact en ondersteuning? En wil je nieuwe mensen leren kennen en samenkomen met andere studenten om elkaar te motiveren voor de studie? Of gewoon een beetje plezier maken samen?

Meld je dan aan voor de online Student Support Groups! Wanneer je deelneemt aan deze Student Support Groups kun je zowel ondersteuning ontvangen, als geven aan andere studenten.

Ondersteuning, werken aan persoonlijke doelen en duurzame interactie met medestudenten

Elke groep bestaat uit zes studenten en een medewerker van de universiteit óf een studentcontact (een student met een actief studenten netwerk) die de sessies zullen faciliteren. Ons doel: een duurzaam ondersteuningsnetwerk opzetten gedurende de COVID-19 periode. We komen hier samen doorheen!

We zullen wekelijkse online ontmoetingen faciliteren van één uur. Hier bespreken we hoe het met iedereen gaat, werken we aan persoonlijke doelen voor de komende week en werken we aan onze persoonlijke ontwikkeling waarmee we onszelf beter door deze uitdagende periode kunnen leiden.

Er is ruimte voor serieuze onderwerpen, maar we zullen ook gebruik maken van leuke en interactieve onderdelen en oefeningen die je helpen om op een fijne en goede manier écht contact te leggen met je medestudenten.

Tussen de sessies door heb je contact met je groepsgenoten om aan je persoonlijke doelen te werken. Het studentcontact is bereikbaar voor vragen gedurende de week. Groepen zijn vrij om meer (online) ontmoetingen te organiseren, door bijvoorbeeld samen een dagelijkse structuur te creëren.

Hoe kun je je aanmelden?

Zowel Nederlandse als internationale studenten van alle programma’s in Leiden en Den Haag zijn welkom om zich aan te melden. De voertaal zal dus in principe Engels zijn. Zodra er zes aanmeldingen zijn, zal er een nieuwe groep starten voor een periode van 8 weken. De komende maanden kunnen er meerdere groepen starten, zolang er zes aanmeldingen zijn.

Voor meer informatie kun je mailen naar studentsupportgroups@sea.leidenuniv.nl. Wil je wel graag meedoen maar is het Engels een grote drempel? Neem dan alsnog even contact met ons op, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen.

We horen graag van je!