Bibliotheek, Onderwijs

Geactiveerde LU-Card verplicht bij bibliotheekbezoek

4 december 2020

De toegangspoortjes in de UB zijn onlangs weer in gebruik genomen. Bij de Bibliotheek Rechten zullen de poortjes per 7 december weer in werking gesteld worden. De poortjes moeten zowel bij het naar binnengaan als bij het naar buitengaan met een geactiveerde LU-Card worden geopend.

Studieplekken

Ook de controles op het reserveringssysteem voor studieplekken voor studenten van de Universiteit Leiden doen we door middel van de LU-Card. De reservering wordt automatisch gekoppeld aan de LU-Card, die in de bibliotheek moet worden gescand bij een controlezuil. Bij de UB is dit systeem al actief, bij de Bibliotheek Rechten en de Bibliotheek Sociale Wetenschappen gebeurt dit binnenkort.

• Groen licht: de reservering is in orde;
  • Rood licht: meld u bij de receptie, dan kan er bekeken worden wat er aan de hand is.

We onderzoeken momenteel hoe we deze controles ook kunnen gebruiken om het no-show probleem op te lossen: studenten die wél reserveren maar niet komen studeren. We hopen hiermee alle studieplekken optimaal en zo eerlijk mogelijk beschikbaar te stellen aan de studenten van de Universiteit Leiden.