Student Support Groups: doe mee of word begeleider

16 november 2020

Vind je het lastig om jezelf te motiveren in deze tijd? Ben je op zoek naar sociaal contact en ondersteuning? En wil je nieuwe mensen leren kennen en samenkomen met andere studenten om elkaar te motiveren voor de studie? Of gewoon een beetje plezier maken samen? Meld je dan aan voor de online Student Support Groups!

Student Support Groups

Elke groep bestaat uit zes studenten en een medewerker of student die de bijeenkomsten begeleidt. In wekelijkse online bijeenkomsten van een uur bespreken we hoe het met iedereen gaat. Daarnaast werken we aan persoonlijke doelen voor de komende week en aan onze persoonlijke ontwikkeling, om onszelf beter door deze uitdagende periode te kunnen leiden. Er is ruimte voor serieuze onderwerpen, maar we zullen ook leuke interactieve oefeningen doen die je helpen om echt contact te maken met je medestudenten.

Doe mee

Zowel Nederlandse als internationale studenten van alle opleidingen in Leiden en Den Haag kunnen meedoen. Zodra zes studenten zich hebben aangemeld, start er een nieuwe groep die acht weken duurt.

Voertaal Engels

De voertaal van de Support Groups is Engels. Is dat een te grote drempel voor jou? Stuur een mailtje naar studentsupportgroups@sea.leidenuniv.nl, dan bekijken we wat er mogelijk is.

Word begeleider

Voel jij je op dit moment oké en heb je geen behoefte aan ondersteuning? Fijn! Misschien wil je dan andere studenten helpen, die wel wat hulp kunnen gebruiken. We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om een Student Support Group te begeleiden tegen een kleine vergoeding.

Meld je aan als begeleider, stuur ons een e-mail

Meer ondersteuning

Op de website Studeren in tijden van corona vind je meer advies om je fysieke en mentale welzijn op peil te houden en lees je waar je terechtkunt voor meer ondersteuning.