Studenten gezocht om Haagse scholieren te begeleiden

13 november 2020

De Honours Academy zoekt 5 scholierenbegeleiders op projectbasis voor het begeleiden van deelnemers aan het Pre-University College Den Haag, in de periode januari-maart 2021.

Werkzaamheden

Als scholierenbegeleider werk je met een groepje van ongeveer vijf deelnemers aan het Pre-University College Den Haag aan een oplossing voor een probleem in de wetenschap. Je maakt hierbij gebruik van het onderwijsconcept Design Thinking: een innovatiemethode waarbij een probleem in verschillende fases in kaart wordt gebracht en vervolgens mogelijke oplossingen getest worden.

In 7 sessies van 3 à 4 uur doorlopen de PRE-studenten het proces van Design Thinking onder jouw leiding. Jouw rol is om de studenten te helpen de methode te volgen, opbouwend door te vragen naar hun ideeën en hen te ondersteunen in het maken van hun eindpresentatie.

Jouw profiel

Je hebt:

• een passie voor onderwijs en interesse in Design Thinking (voorkennis niet vereist);
  • de motivatie om op een inclusieve manier met jong talent te werken;
  • voldoende overwicht om een groepje bij de les te houden;
  • het geduld om goed te luisteren en de eigen ideeën van de PRE-studenten te volgen en aan te scherpen.

Je bent:

• verantwoordelijk en betrouwbaar;
  • beschikbaar op de data op de volgende data van 13.00 (soms 14.00) tot 17.00 uur op de campus in Den Haag:  14, 21, 28 januari, 4, 11, 18 feb, 4, 11 en 18 maart;
  • beschikbaar voor een voorafgaande cursus over Design Thinking en voor tussentijdse intervisie.

Wij bieden

• een uitdagende tijdelijke functie binnen een innovatieve omgeving;
  • in totaal 6 uur training in Design Thinking met ook aandacht voor groepsdynamiek en motivatie;
  • uitleg over het onderwerp dat behandeld wordt door de betrokken docent;
  • intervisie met andere scholierenbegeleiders en een vast aanspreekpunt voor vragen.

Vergoeding vindt plaats tegen het tarief voor student-assistenten (schaal SA). De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je studiefase.

Over ons

Aan de Honours Academy van de Universiteit Leiden volgen vwo-scholieren, bachelorstudenten en masterstudenten extracurriculair onderwijs naast hun reguliere studie. Het honoursonderwijs is bedoeld voor studenten die meer willen en kunnen en is multidisciplinair, persoonlijk en toekomstgericht. De Honours Academy wil een proeftuin zijn en onderwijsinnovatie op die manier binnen de gehele universiteit stimuleren.

Het Pre-University College Den Haag is een éénjarig onderwijsprogramma voor een diverse groep getalenteerde 5-vwo-leerlingen. Met dit programma kunnen zij alvast kennismaken met de wereld van de wetenschap en met het doen van onderzoek. De leerlingen zijn afkomstig van scholen in en om Den Haag.

Aanmelden & contact

Aanmelden kan tot en met 25 november 2020. Stuur je sollicitatie met cv en korte motivatiebrief naar Janna van Helden, onderwijscoördinator van het Pre-University College. Ook voor meer informatie over de functie kun je bij haar terecht.