Het Leiden Leadership Centre zoekt:

9 november 2020

Twee student-vertegenwoordigers voor de leergroep ‘Verder met publiek leiderschap: onderwijs en arbeidsmarkt’

Heb jij interesse in leiderschap? Wil jij graag meedenken over de manier waarop leiderschap de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt kan verbeteren? Lijkt het je leuk om jouw ideeën hierover te delen met publieke organisaties? Geef jouw loopbaan een kickstart en meld je aan!

Het Leiden Leadership Centre zoekt twee student-leden voor de leergroep ‘onderwijs en arbeidsmarkt’ in het kader van het programma Verder met publiek leiderschap. In deze leergroep wisselen verschillende publieke organisaties samen met de Universiteit Leiden kennis uit over de versterking tussen onderwijs en arbeidsmarkt, de aantrekkelijkheid van werkgevers en werknemers, en de duurzame inzet van medewerkers. De leergroep bestaat uit vertegenwoordigers van een aantal publieke
organisaties (Ministerie van Veiligheid en Justitie, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Leiden, Gemeente Den Haag, Nationale Politie, Dienst Justitiële Inrichtingen en de Immigratie- en Naturalisatiedienst). Deelname aan deze leergroep biedt jou dé kans om in contact te komen met deze interessante organisaties!

De leergroep is net gelanceerd en zal eens in de twee maanden samenkomen. De student-leden maken een volwaardig deel uit van de leergroep en vertegenwoordigen het student-perspectief op deze vraagstukken. Daarom is jouw bijdrage zeer waardevol.

Periode:
December 2020-december 2021 (NB: de startbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 december van 14.00-16.00)

Activiteiten:
• Deelnemen aan de bijeenkomsten van de leergroep (1 x per 2 maanden) voor de duur van een jaar.
• Inbrengen van het studentenperspectief rondom de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt tijdens de leergroepen.
• De leergroep voeden met kennis en nieuwe inzichten: haal informatie op bij je mede-studenten de Nationale Studenten-Enquête en het FGGA Career Service Centre.
• Regelmatig contact onderhouden met leden van de leergroep.
• Notuleren van de bijeenkomsten.

Wij zoeken:
Wij zoeken studenten van de Universiteit Leiden die:
• interesse hebben in onderwijs en loopbaanontwikkeling;
• affiniteit hebben met het thema leiderschap;
• zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van leiderschap
• open en communicatief sterk zijn;
• de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.

Opbrengsten
Aan het lidmaatschap is geen vergoeding verbonden. Wél krijg je de kans om publieke organisaties uit verschillende beleidsdomeinen te leren kennen, je netwerk te verbreden en zo jouw eigen loopbaan een kickstart te geven.

Vragen of nadere informatie gewenst?
Neem dan contact op met Moniek Akerboom (m.d.akerboom@fgga.leidenuniv.nl). Als je geïnteresseerd bent in de functie en wilt solliciteren, stuur dan je motivatiebriefbrief met cv vóór vrijdag 13 november 2020 (17.00 uur) naar m.d.akerboom@fgga.leidenuniv.nl. De sollicitatiecommissie informeert alle belangstellenden over de gang van zaken.