ICLON-onderwijs in het tweede semester 2020-2021

7 december 2020

Hoe komt het onderwijs in het tweede semester eruit te zien? Veel is nog onzeker, maar de verwachting is dat de huidige maatregelen ook in februari nog zullen gelden. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat al het onderwijs zo goed mogelijk door kan gaan. Het onderwijs zal ook in semester 2 grotendeels online zijn, en deels op de campus plaatsvinden. Er wordt hard gewerkt aan het rooster voor het tweede semester. Maandag is natuurlijk de onderwijsdag bij het ICLON, daarnaast loopt het praktijkdeel op de (stage) school en besteed je tijd aan zelfstudie Met ingang van 1 februari hanteren we de volgende roostering voor het ICLON onderwijs (uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM):

• 1 maandag per maand fysiek onderwijs op de campus
  • 2 maandagen per maand online onderwijs
  • 1 maandag per maand vrije werkruimte en asynchroon online onderwijs

De lerarenopleiding lijkt  hiermee af te wijken van het algemene streven van de Universiteit Leiden om studenten één keer in de week fysiek onderwijs aan te bieden op de campus. Dit is echter niet helemaal het geval. Het onderwijs van de lerarenopleiding wordt uitsluitend op de maandagen verzorgd. De rest van de week is geroosterd voor het praktijkdeel en zelfstudie. En juist door dat praktijkdeel zijn studenten wekelijks twee à drie dagen per week fysiek op school aanwezig en staan dan in contact met leerlingen, begeleiders op school en docenten.

Meer informatie vanuit de Universiteit Leiden voor studenten over onderwijs in collegejaar 2020-2021 is te lezen via onderwijs op de campus en online.