Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

Religion: Past and Present Online

7 december 2020

Religion Past and Present Online (RPP) is de online versie van de bijgewerkte Engelse vertaling van de 4e editie van de gerenommeerde encyclopedie Religion in Geschichte und Gegenwart (RGG4) (Mohr Siebeck, 1998-2007). In 15.665 artikelen en subartikelen geeft de RPP een overzicht van religie en religies met een breed scala aan onderwerpen. De encyclopedie gaat verder in de traditie van de eerste drie edities: geworteld in het protestantisme, geeft het inzicht in veel meer dan theologie, maar is gebaseerd op theologische criteria. De encyclopedie bevat biografische artikelen, artikelen over landen, plaatsen, termen en evenementen, evenals artikelen over groepen en instellingen. Korte definities en kruisverwijzingen maken snel en gemakkelijk zoeken mogelijk. Gedetailleerde serieartikelen behandelen sleutelwoorden zoals het "Laatste Avondmaal" of "Christendom" vanuit verschillende perspectieven.

Meer interessante bronnen over religie staan in onze subject guide

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.