Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Onderzoek

Caring Universities enquête: Hoe gaat het écht met je?

7 januari 2021

Het combineren van een sociaal leven, studie en werk kan soms een grote uitdaging zijn. Je krijgt als student veel voor je kiezen, en daarom wil de universiteit je graag een handje helpen om bewust bezig te zijn met je mentale gezondheid.

Vragenlijst

Door middel van het invullen van een anonieme vragenlijst brengen wij je mentale gezondheid in kaart. Je krijgt vragen over o.a. depressie en angst, maar ook over je persoonlijkheid en dagelijks functioneren. Na het invullen ontvang je een terugkoppeling over jouw stressniveau, stemming en angst, waardoor je meer inzicht krijgt in je mentale welzijn.

  • In januari 2021 ontvang je een mail met de vragenlijst

Heb je de vragenlijst in juni 2020 al ingevuld? Dan ontvang je in juni 2021 pas weer een mail met de vraag om de enquête nogmaals in te vullen om te kijken of er dingen zijn veranderd.

Advies

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je een advies als je dat wilt. Dit kan bijvoorbeeld een verwijzing zijn naar de studentenpsycholoog, of we nodigen je uit om kosteloos aan de slag te gaan met één van onze online (anonieme) programma’s onder begeleiding van een e-coach. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en is het niet verplicht om iets te doen met ons advies. Er zijn momenteel vier Caring University programma’s* gericht op het verbeteren van je stemming, verminderen van stress, omgaan met de COVID-19 pandemie en het verminderen van uitstelgedrag.

*Je kunt ook met de programma’s aan de slag zonder dat je de vragenlijst hebt ingevuld, zie het Caring Universities platform. 

Caring Universities

De vragenlijst is onderdeel van het Caring Universities-project. De universiteit is aangesloten bij dit initiatief, dat zich richt op het verbeteren van het psychisch welzijn van studenten. Klik hier voor meer informatie over Caring Universities.

Vragen?
Neem contact op via de mail.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.