Lockdown verlengd, de gevolgen voor je studie

14 januari 2021

Dinsdagavond 12 januari is de volledige lockdown verlengd tot en met 9 februari. We realiseren ons dat het veel impact heeft op ieders studie- en privésituatie. We willen jullie bij voorbaat enorm danken voor julie inzet en alle sterkte wensen met het studeren in deze bijzondere omstandigheden.

Onderstaand de maatregelen die voor onze faculteit (blijven) gelden voor het onderwijs.

Onderwijs

• Al het onderwijs van het tweede semester zal de eerste twee weken (tot en met 12 februari 2021) geheel online plaatsvinden.
  • Informatie over de wijze van onderwijs (online of on campus) staat in de Brightspace omgeving van het betreffende vak.
  • Voor geplande practica, zoals moot court, worden op maat oplossingen aangeboden.
  • De tentaminering zal zoals gepland online plaatsvinden.
  • Studieplekken blijven – via het reserveringssysteem SharedDesk – beschikbaar. Houd je op de studieplekken aan de regels (afstand houden, mondneusmasker dragen bij verplaatsing en enkel de gereserveerde tijd gebruiken). Reserveer alleen een plek als je nergens anders kunt studeren. Laat de beperkte plekken vrij voor je medestudent die deze nodig heeft.
  • Fysieke afstudeerceremonies komen tot nader orde te vervallen. Informatie hierover ontvang je via het Onderwijs Informatie Centrum.

Studie

• Alle, in de genoemde periode geplande studentevenementen in het Kamerlingh Onnes Gebouw, komen te vervallen.
  • Doorloop altijd de corona-check voordat je naar de universiteit komt.
  • De voortdurende onzekerheid over de situatie rond het coronavirus is voor iedereen (mentaal) belastend. Er is veel informatie en ondersteuning beschikbaar om je in deze tijd te helpen.
  • TIP: doe mee aan de Student Wellbeing Weeks! Van maandag 18 januari tot en met zondag 14 februari komen verschillende onderwerpen aan bod: van voldoende beweging tot de kunst van falen, van gezonde recepten tot inspirerende gesprekken en van minder piekeren tot goed met je geld omgaan.
  • Maak je je zorgen? Neem dan direct contact op met je studieadviseur.

Heb je nog vragen over de maatregelen, kijk dan op de website voor alle actuele informatie.