Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Start onderzoek rond vaardigheden Geesteswetenschappers op 8 februari

21 januari 2021

Studenten doen tijdens hun studie naast specifieke inhoudelijke kennis, natuurlijk ook veel vaardigheden op. Maar veel studenten weten niet precies in welke vaardigheden zij getraind zijn en hoe ze deze kunnen inzetten na hun studie. Met meer inzicht in de eigen vaardigheden vergroot ieder zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt.

Daarom ontvangt elke student (behalve de eerstejaars) op 8 februari een e-mail met een vragenlijst. Met vragen over verschillende vaardigheden en in welke rollen jij al sterk bent. Het is gemakkelijk om in te vullen én het geeft je al wat inzicht in jouw vaardigheden. Vul jij hem in?

De antwoorden op de vragenlijst wordt door de KU Leuven verwerkt. Wij zijn namelijk samen met de KU Leuven, de universiteit van Helsinki en uitzendbureau Randstad België een driejarige samenwerking aangegaan. Door dit project leren we over welke vaardigheden Geesteswetenschappers beschikken en worden online tools voor docenten en studenten ontwikkeld. Studenten krijgen zo meer inzicht in wat ze al kunnen en tegelijkertijd kunnen we het onderwijs van de toekomst verbeteren.

Lees hier meer over het hele project.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.