Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Vacature: Student-assistent nieuwsredactie (Faculteit Geesteswetenschappen)

8 januari 2021

Wil jij helpen bij het beheer van de online kanalen van de faculteit? Dan is dit je kans! De redactie van de afdeling Communicatie & Marketing van de Faculteit Geestestwetenschappen is per februari 2021 op zoek naar een student-assistent voor 0,4 tot 0,5 fte (2 of 2,5 dagen per week).

Als student-assistent nieuws ondersteun je de nieuwsredacteuren en werk je mee aan verschillende projecten. Denk aan werkzaamheden als:

  • Invoeren van agenda- en nieuwsberichten
  • Schrijven van In de media-items en korte nieuwsberichten
  • Interviews afnemen en uitwerken
  • Vertalen van nieuwsberichten

Wanneer, voor hoeveel uur, en waar?

Vanaf februari 2021, voor 16 tot 19 uur in de week, verdeeld over 2 of 3 dagen (startdatum in overleg). Aanstelling voor een jaar met proeftijd van een maand. De werkplek bevindt zich bij de facultaire redactie van de afdeling Communicatie & Werving (Huizinga), in verband met de coronamaatregelen werken wij vanuit huis.

Wat voor iemand zoeken we?

Je bent een voltijd bachelor- of masterstudent van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en je hebt minimaal je propedeuse behaald. Je hebt een journalistieke achtergrond of ben je bekend met het schrijven van artikelen.

Je bent per februari 2021 tenminste tot en met september 2021 beschikbaar, als je een jaar of langer beschikbaar bent is dat een pré. Je vindt het leuk om complexe informatie op een heldere manier te communiceren aan verschillende doelgroepen. Je bent geknipt voor deze baan als je:

  • Goed kunt schrijven in het Nederlands en het Engels (C2)
  • Ervaring hebt met het werken aan websites (in een Content Management System)
  • Over goede communicatieve vaardigheden beschikt
  • Zelfstandig en nauwkeurig kunt werken
  • Ervaring hebt met vertalen

Wat bieden we jou?

Op de facultaire redactie krijg je de kans om meer te leren over het communicatievak en de faculteit als organisatie. Je werkt in een team met gezellige collega’s die ieder een eigen specialisatie hebben. Je krijgt het salaris dat geldt voor student-assistenten. Afhankelijk van je studiejaar en het aantal uren dat je gaat werken is dit tussen de €844,- en €1.231,- bruto per maand.

Is dit iets voor jou?

Stuur dan je CV, een korte motivatie (max. 500 woorden) en een voorbeeldartikel naar Nathalie Borst: n.p.m.borst@hum.leidenuniv.nl

Reageren kan tot en met vrijdag 22 januari 2020. Gesprekken zullen plaatsvinden in de laatste week van januari en/of de eerste week van februari.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.