Universiteit Leiden

nl en

ICT, Sociaal

Tip: Signal, het veilige alternatief voor WhatsApp

17 februari 2021

WhatsApp wordt in deze online-tijden steeds meer ingezet voor studieoverleg. Sinds Whatsapp heeft aangekondigd haar privacyvoorwaarden te gaan wijzigen, stappen veel mensen over op andere chatapps. Dit is de reden dat we de app Signal graag bij je onder de aandacht brengen, zodat je weet dat er een veilig alternatief is voor WhatsApp.

Privacy

In tegenstelling tot Whatsapp past Signal versleuteling toe, verzamelt de app geen enkele vorm van metadata én zijn de makers open over de samenstelling van de app (open source). Daarom neemt het gebruik van de app ook binnen onze universiteit toe. 

Signal is gratis te downloaden voor IOS en Android.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.