Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Warmetruiendag 5 februari: doe mee en win!

1 februari 2021

Vrijdag 5 februari is het Warmetruiendag, een nationale dag waarop we ons op ludieke wijze bewust worden van een simpele maatregel om energie te besparen. De snelste winst maak je namelijk – zeker nu we thuiswerken en thuis studeren– door de thermostaat een paar graden lager te zetten. Maak je een selfie en deel je deze op Instagram met #warmsweaterdayLU? Dan maak je bovendien kans op een leuke prijs namens Leiden University Green Office (LUGO). Laat zo zien dat jij jezelf verwarmt, en niet de wereld!

Tips voor thuis


Je kunt thuis meer doen dan alleen een warme trui aantrekken. Wist je dat je energie bespaart door te koken met het deksel op de pan? En heb jij al een thermoskan op je bureau staan? De universiteit hecht veel waarde aan duurzaamheid en neemt diverse maatregelen om energie te besparen. Wist je dat de universiteit deelneemt aan de Meerjarenafspraken Energie-efficiëntie? En dat we in 2021 het grootste zonnedak van Leiden gaan realiseren op de nieuw te bouwen parkeergarage op het Leiden BioScience park? Meer voorbeelden van de maatregelen van de universiteit én tips voor thuis vind je op de website van LUGO.

Vlog: Carel Stolker

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.