Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Bekijk welke studievereniging de NSE-race heeft gewonnen!

22 maart 2021

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is afgelopen. In zeven weken tijd werd de NSE door 14.551 studenten van de Universiteit Leiden ingevuld - een responspercentage van bijna 45%. Dit was zowel procentueel als in absolute aantallen het hoogst van alle universiteiten in Nederland. Ook bij W&N is de NSE veel ingevuld; ruim 46% van de studenten gaf zijn/haar mening. Wil jij weten wat er met de resultaten wordt gedaan? Maar vooral, welke studievereniging het hoogste response percentage heeft behaald en een bijdrage wint om een activiteit voor hun leden te organiseren? Check dan deze video:

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Terugkoppeling voor opleidingen

In de NSE geven studenten hun oordeel over allerlei aspecten van hun opleiding, bijvoorbeeld de inhoud, docenten, lesmethoden en communicatie. Uit de resultaten van de NSE kan de universiteit opmaken wat al goed gaat, maar ook signaleren waar nog verbeteringen nodig zijn. Zo zorgt het invullen van de NSE voor betere opleidingen. 

Studieverenigingenrace

Ook de zes W&N-studieverenigingen hebben zich ingezet om zoveel mogelijk studenten de NSE te laten invullen. Zo mailden ze hun leden en zetten ze hun social mediakanalen in. De Leidse Biologen Club (LBC) haalde uiteindelijk het hoogste percentage van ingevulde enquêtes; 50,94 procent van hun achterban vulde de NSE in. LBC ontvangt daarmee een bijdrage van de faculteit voor een zelf in te vullen (online) activiteit. Zij bleven hiermee net boven Shift, die op 50,18 procent eindigde. De Leidsche Flesch, Aesculapius, CDL en LIFE behaalden percentages van respectievelijk 44.74 procent, 44,68 procent, 43,55 procent en 34,18 procent.

Disclaimer: de getoonde uitslagen zijn gebaseerd op responscijfers die binnen waren op 15 maart. Kleine correcties zijn nog mogelijk. De voorsprong van de winnende studievereniging kan hiermee niet meer worden ingelopen.

Eindstand NSE per opleiding
Eindstand NSE per studievereniging
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.