Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal

Laat je stem horen en doe mee met de actiedag 'Normaal Academisch Peil'

30 maart 2021

De universiteit roept haar studenten op om op dinsdag 6 april mee te doen met de landelijke actiedag voor een ‘Normaal Academisch Peil’. Bestuurders, medewerkers en studenten van 14 universiteiten luiden de noodklok en roepen het kabinet op om structureel 1,1 miljard in onderwijs te investeren.

Kwaliteit van onderwijs

Onze universiteiten staan door structurele onderfinanciering onder druk. Al jaren neemt het aantal studenten toe en neemt de financiering per student af. Ook de financiering van onderzoek groeit al jaren niet mee met het stijgende aantal studenten. Die financiering van onderzoek is onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van onderwijs. Juist die verwevenheid van onderzoek en onderwijs is essentieel voor de kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs.

Daarom roepen de studenten, bestuurders en medewerkers van alle Nederlandse 14 universiteiten op dinsdag 6 april het nieuwe kabinet op om structureel 1,1 miljard in universitair onderwijs te investeren. Alleen met deze investering krijgen we het wetenschappelijk onderwijs in Nederland weer op Normaal Academisch Peil. Dat zeggen niet alleen wij als brede coalitie; deze claim wordt onderbouwd door een onafhankelijk rapport opgesteld door PwC in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Lees via onderstaande button meer over de (inhoud van de) actie.

Website Normaal Academisch Pijl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.