Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Onderzoek

Leer over de invloed van Europa tijdens de Europaeum Spring School: aanmelddeadline 4 maart

1 maart 2021

Wil jij graag meer te weten komen over de invloed van Europa op belangrijke wereldontwikkelingen? En over de culturele, politieke en economische impact die Europa heeft? De Europaeum Spring School, van 22 tot 24 april 2021, brengt postdoctorale onderzoekers in Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen samen, die de bredere impact van de wereld op Europa bespreken en van Europa op de wereld in een historische én hedendaagse context.

Thema's

Onderwerpen die door de experts zullen worden onderzocht zijn onderwerpen als de COVID-crisis, onze mondiale staat van democratie, het beëindigen van de Koude Oorlog en de implicaties van kunstmatige intelligentie. De deelnemers zullen verschillende lezingen geven over hoe de onderlinge afhankelijkheid in de wereld zich de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld en hoe dat de huidige staat van Europa beïnvloedt.

Aanmelden: deadline 4 maart!

We verwelkomen aanvragen van master- en doctoraatsstudenten die willen deelnemen aan de discussies of een paper willen presenteren. Om je aan te melden, dien je de volgende documenten in te leveren:

  • het Europaeum-aanvraagformulier;
  • een beknopt CV;
  • een motivatie (maximaal 500 woorden);
  • een referentiebrief van je studiebegeleider.

Voor meer informaie zie de Europaeum website.

Als je een paper wil indienen, dien je ook een korte samenvatting van de voorgestelde paper (maximaal 500 woorden) toe te voegen. De deadline voor de papers is op 8 april en presentaties op basis van de papers mogen niet langer zijn dan 10 minuten.

Let op: de voertaal van dit evenement is Engels. Lever onderstaande documenten ook in het Engels aan.

Het Europaeum

Het Europaeum is een netwerk van zo’n 17 Europese topuniversiteiten waar de Universiteit Leiden al ruim 25 jaar lid van is. Het Europaeum is opgericht om jonge onderzoekers en leiders samen te brengen om met elkaar ontwikkelingen in Europa te bespreken. Het Europaeum wordt gecoördineerd vanuit Oxford University.

Vragen?

Kijk voor meer informatie op de website van Het Europaeum of neem contact op met de organisatie via euroinfo@europaeum.ox.ac.uk.

Website Europaeum
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.