Sociaal

Schuldig of onschuldig? Doe mee met het online droommoord-proces

1 maart 2021

Op 8 maart 2021 start het Droommoord-proces, waarbij het publiek beslist over het lot van de terechtstaande verdachte. Wie een ticket (à 11,- excl. servicekosten) koopt via www.schuldofonschuld.nl krijgt online toegang tot steeds nieuwe video-getuigenissen, verklaringen en pleidooien.

Na de procesdagen beslissen de deelnemers over schuld of onschuld. Een week later, op 15 maart, komt een video online waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Is de verdachte terecht veroordeeld of vrijgesproken?

Het verhaal

Op 27 januari 2019 wordt Lucas Vermeer dood aangetroffen in zijn bad. Hij blijkt de avond ervoor te zijn overleden. Hoewel er aan een ongeval of zelfdoding wordt gedacht, wijzen er al snel vermoedens in de richting van zijn vrouw Katja Schutters. Twee jaar later komt de zaak voor bij de rechtbank. Het is nu aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld. Veroordeelt zij de verdachte of spreekt ze haar vrij?

De cast

De hoofdrollen in het online theatervoorstelling worden vertolkt door Monic Hendrickx, Stefan de Walle, Pierre Bokma en Raymond Thiry. Jan Kooijman en Louise Korthals nemen het in ‘De Droommoord’ tegen elkaar op als advocaat en officier van justitie. Naast hen is Jules Croiset weer te zien als de voorzitter van de rechtbank. Ook Britt Scholte, Hans Dorrestijn, Vincent Croiset, Raymonde de Kuyper, Ellie Lust, Kees Boot, Maya van As en Brigitte van Bakel spelen mee.

De Kerstmoord

Theaterproducent Hummelinck Stuurman lanceerde Schuld of Onschuld in de kerstperiode om de theaterliefhebber een alternatief te bieden nu de theaters door corona nog steeds gesloten zijn. De eerste zaak, De Kerstmoord, werd een groot succes en de reacties waren zo positief dat werd besloten het concept een vervolg te geven.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.