Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Stap jij in de raad en help je onze faculteit vooruit?

30 maart 2021

Ben jij degene die volgend jaar de studenten binnen onze faculteit vertegenwoordigt? Of meebeslist en meepraat over belangrijk universitaire beleidskeuzes? Stel jezelf verkiesbaar voor de Faculteitsraad of de Universiteitsraad!  

Deze wettelijke organen vertegenwoordigen alle studenten en spreken zich uit over belangrijke issues. Behalve dat je als raadslid enorm veel leert en ervaring opdoet, kan je ook nog eens je stempel drukken op de facultaire en universitaire koers!
Interesse? Stel je kandidaat! Je kan je nog t/m 16 april verkiesbaar stellen, dus aarzel niet te lang. Wil je weten hoe je je kandidaat stelt? Lees meer daarover onder de video.
 
Bekijk hoe studenten Paulien Koster en Fabian Mulder hun tijd in de FR vonden: 

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Faculteitsraad: nieuwe facultaire strategie op komst 

Voor de faculteitsraad gaat het een interessant jaar worden: het faculteitsbestuur gaat de basis leggen voor een nieuwe facultaire strategie. En ook zal aan bod komen hoe we de lessen die wij geleerd hebben tijdens de coronacrisis kunnen worden gebruikt om het onderwijs binnen de faculteit te verbeteren.

Universiteitsraad: meebeslissen over universiteitsbreed beleid 

Wist je dat er op dit moment geen FWN-student in de Universiteitsraad zit? Onze faculteit is in veel opzichten anders dan andere faculteiten. Denk aan de laboratoria, de vele contacturen en de IT-faciliteiten. De financiering van het onderwijs heeft daarom bij onze faculteit een speciale positie. Door deze unieke positie van onze faculteit is het erg belangrijk dat ook FWN-studenten zijn vertegenwoordigd in de universiteitsraad! 

Hoe kom je in zo'n raad? 

Het werkt net als bij de landelijke Tweede Kamerverkiezingen: geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij een van de studentenpartijen. Deze partijen zijn onafhankelijke organisaties met een eigen bestuur en een eigen visie op universitair beleid. Zij stellen hun eigen kieslijsten op: een voor de Universiteitsraad (UR) en één voor elke Faculteitsraad (FR). Studenten gaan in mei naar de stembus en kiezen uit die lijsten wie voor hen in de Faculteits- en Universiteitsraad gaan zitten. 
 
Als jij geïnteresseerd bent, neem dan contact op met een studentenpartij van jouw keuze. In onze FR zitten 7 studenten, verspreid over de volgende vier partijen:  

Deze partijen zijn ook in de UR vertegenwoordigd. Op universitair niveau kan je je ook nog aansluiten bij: 

 

Wil je huidige FR-leden informeel spreken over hoe het is om in een raad te zitten? Op de Leiden Science Online Meet-ups van 1 april en op 8 april zullen zij aanwezig zijn. Kom langs en vraag naar hun ervaringen, zij vertellen je er graag over. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden die je als student hebt om actief te worden binnen de universiteit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Assessor Joost Barendse

Faculteitsraad 2019-2020
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.