Vacature: Student-assistent voor een podcast over de Middeleeuwen

19 maart 2021

Heb jij een passie voor de Middeleeuwen? Ben jij niet bang om met mensen in gesprek te gaan en ben je bekend met audiobewerking? Dan is het team van de Leiden Medievalists Blog op zoek naar jou!

Met ondersteuning uit het Facultaire Impactfonds van de Faculteit Geesteswetenschappen zal het team achter de Leiden Medievalists Blog (www.leidenmedievalistsblog.nl) een aantal pilot-afleveringen maken voor een podcast over de Middeleeuwen.

Als student-assistent ben je verantwoordelijk voor redactiewerk en technische ondersteuning van de presentatoren van de podcast. Denk hier bij aan werkzaamheden zoals:
  • Het houden van voorgesprekken met gasten
  • Het meedenken over onderwerpen en de opzet van de podcast
  • Het knippen en plakken van audiofragmenten.

Wanneer, voor hoeveel uur, en waar?

Wij zoeken iemand die beschikbaar is van 1 april 2021 tot en met 1 juli 2021. De functie is totaal voor 35-40 uur (exact aantal hangt af van de studiefase van de student). De uren worden in overleg met het team van de Leiden Medievalists Blog ingeroosterd, idealiter ben je dus flexibel beschikbaar per week. Vanwege de coronacrisis werken wij thuis, het is dus belangrijk dat je beschikt over goede thuiswerkmogelijkheden (computer + internet)!

Wat voor iemand zoeken we?

Je bent ingeschreven als student bij de Universiteit Leiden en je hebt aantoonbare affiniteit met de Middeleeuwen.

Je bent geknipt voor deze baan als je:

• Sociaal vaardig bent;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebt;
  • Handig met met ICT en audiobewerking;
  • Journalistieke ervaring hebt (pré).

Is dit iets voor jou?

Stuur dan vóór 28 maart 2021 het volgende naar Jip Barreveld (j.barreveld@arch.leidenuniv.nl), Marlisa den Hartog (m.i.den.hartog@hum.leidenuniv.nl) en Thijs Porck (m.h.porck@hum.leidenuniv.nl):

• CV (1-2 pagina’s) en motivatiebrief (1 pagina)
  • Audio-opname (1-2 minuten) waarin je jezelf voorstelt of alvast een idee voor de podcast deelt. Aan de hand hiervan moeten wij een inschatting kunnen maken van je ervaring met de techniek en je creativiteit in het maken van montages (jingles, geluidseffecten, audiofragmenten, etc.).
Bij vragen over dit project of deze vacature, kun je contact met ons opnemen middels een van de bovenstaande adressen.