Onderwijs, Sociaal

Gerrit Krolprijs: schrijf een essay over de toekomst en maak kans op 2000 euro

7 april 2021

De Rijksuniversiteit Groningen reikt voor de tweede keer de Gerrit Krolprijs uit aan de student die het beste essay in het Nederlands schrijft over het thema 'scenario’s voor de toekomst'. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro en een publicatie van het essay op literair weblog Tzum.

Meedoen

Schrijf een essay in het Nederlands van maximaal 2000 woorden over het thema 'scenario’s voor de toekomst'. Je kunt je essay tot 1 juni 2021 insturen via gerrit.krolprijs@rug.nl. Een deskundige jury bepaalt in juni wie genomineerd wordt voor de prijs.

Lees meer en doe mee

Over de Gerrit Krolprijs

De Gerrit Krolprijs is twee jaar geleden door de Rijksuniversiteit Groningen in het leven geroepen. Gerrit Krol (1934-2013) was een bekende Nederlandse schrijver; zijn buitengewoon indrukwekkende oeuvre heeft de Nederlandse literatuur enorm verrijkt. In zijn essays toont hij zich consequent een begenadigd stilist met een hartstocht voor literatuur, kunst, filosofie en wetenschap en met een scherp oog voor maatschappelijke en psychologische thema’s.

Gerrit Krolprijs uitreiking 2019

Verlaat onze website om deze video te bekijken.