Universiteit Leiden

nl en

Sociaal, Organisatie

Gezocht: studenten met affiniteit met recht-ethiek-techniek

23 april 2021

Gezocht: studenten met affiniteit met recht-ethiek-techniek en graag hun stem, mening of argument willen laten zien/horen. Voor circa 4 weken, gemiddeld een half uur per dag (over de dag verspreid).

Onze samenleving wordt steeds digitaler, getuige de groeiende toepassing van onder andere AI, blockchain, robotisering, NLP en Internet of Things. Met deze ontwikkeling rijzen er fundamentele vragen op het gebied van recht en ethiek. 

Leiden Law Park is de hotspot waarin wetenschap, bedrijfsleven en overheid samenkomen om kennis te ontwikkelen en te delen op het snijvlak van recht, ethiek en digitale technologie. Het is een initiatief van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden, de gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland. Door partijen samen te brengen in een stimulerende kruisbestuiving, willen zij bijdragen aan duurzame, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen van actuele maatschappelijke vraagstukken op dit terrein. Met de aanwezige kennis en ervaring op het gebied van recht, ethiek en technologie is Leiden bij uitstek geschikt om hierin een voortrekkersrol te vervullen. 

In eerste instantie is Leiden Law Park een virtuele hot-spot: neem een kijkje en deel jouw ideeën of suggesties. Tegelijkertijd werken we aan het realiseren van een fysieke hot-spot in de stad. Werk in uitvoering! Doe mee aan de (pilot) online LinkedIn-community van het Leiden Law Park. 

Meld je aan via alumni@law.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.