Stage: Project 'Het jaar 1000' over Middeleeuwen (Rijksmuseum van Oudheden)

31 maart 2021

Twee stageplaatsen Middeleeuwen

Rijksmuseum van Oudheden Leiden i.s.m. Koninklijk Nederlands Instituut Rome

Het RMO zoekt twee stagiairs (v/m) voor het project ‘Het jaar 1000’, voor de periode september t/m december 2021. In dit project wordt Nederland in Europese context in de 10de en 11de eeuw bestudeerd, met als einddoelen een tentoonstelling, boek en film in 2023.

De stagiairs zullen deelnemen aan het voorbereidende onderzoek, elk met een eigen deelproject met een relatie met Rome, bv. Theophanu of pelgrimage. Het is de bedoeling dat deze RMO-stages voor een deel (de maand oktober) op het Nederlands Instituut in Rome (knir.nl) worden uitgevoerd – mits de situatie een reis naar en verblijf in Italië toelaat.

Meer informatie

Ben jij een (bij voorkeur master-) student geschiedenis, kunstgeschiedenis of mediëvistiek? Stuur dan voor 15 april 2021 een email met een korte motivatie en een CV naar de conservator Middeleeuwen, dr Annemarieke Willemsen, a.willemsen@rmo.nl (071-5163168).