Update 22 april 2021: herstart activiteiten op locatie

22 april 2021

Dinsdag 20 april is aangekondigd dat de wij vanaf 26 april a.s. onderwijsactiviteiten op locatie mogen verzorgen en elkaar dus weer kunnen ontmoeten. Een mooi bericht waar we lang naar uit hebben gekeken.

In dit bericht de belangrijkste facultaire punten op een rij. Bij alle punten blijven de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM leidend. Het allerbelangrijkste blijft tenslotte ieders gezondheid en welzijn.

Onderwijs

• Het geroosterde onderwijs voor blok 4 blijft zoals gepland. Iedere opleiding kijkt naar aanvullende mogelijkheden om je te ontmoeten op locatie. Dit is mogelijk in het Kamerlingh Onnes Gebouw, Oude Sterrewacht of Wijnhaven.
  • Practica zoals Moot Court, debat, bijeenkomsten tutoraat en Q&A-sessies blijven fysiek op locatie.
  • De actuele (onderwijs)informatie voor elk vak, staat altijd in de betreffende Brightspace omgeving. Kijk regelmatig in Brightspace voor de laatste informatie.
  • De tentaminering voor blok 4 blijft online.
  • Studieverenigingen organiseren met opleidingen ook extracurriculaire activiteiten. Kijk voor alle activiteiten op www.student.universiteitleiden.nl en volg je eigen studievereniging op de sociale media.
  • De studieplekken op de gehele universiteit zijn beschikbaar voor onze studenten en reservering blijft via het online reserveringsysteem (ShareDesk) lopen. Met het vervallen van de avondklok komt er ook een verruiming van de studietijden per 28 april a.s.
  • De afstudeerceremonies kunnen ook weer beperkt fysiek plaatsvinden vanaf mei. Alle studenten ontvangen hierover informatie via het Onderwijs Informatie Centrum.
  • Begin mei komen er zelftests beschikbaar voor studenten/medewerkers via zelftestonderwijs.nl. Het afnemen van de zelftesten is de eigen verantwoordelijkheid van studenten en medewerkers, en zal niet worden verplicht. Ook worden er geen zelftesten ter beschikking gesteld door de universiteit.

Studie en de campus

• Doorloop altijd de coronacheck voordat je naar de universiteit komt.
  • Houd je op de campus aan het campusprotocol en volg de instructies in de gebouwen op.
  • De voortdurende onzekerheid over de situatie rond het coronavirus is voor iedereen (mentaal) belastend. Er is veel informatie en ondersteuning beschikbaar om je in deze tijd te helpen.
  • Maak je je zorgen? Neem dan direct contact op met je studieadviseur.

Heb je nog vragen over de maatregelen, kijk dan op de website voor alle actuele informatie.

We kijken er enorm naar uit elkaar weer te kunnen ontmoeten. De eerste stap is dat we weer enige onderwijsactiviteiten on campus voor de studenten mogen verzorgen. Dit brengt ons stap voor stap dichter bij het opengaan van de hele faculteit.

De plannen voor het nieuwe collegejaar ontwikkelen we met studenten en medewerkers samen en zodra wij meer informatie hebben hoe dit nieuwe collegejaar eruit zal zien, informeren wij jullie uiteraard.