Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Met studievertraging toch starten met je master

12 mei 2021

Wil jij aan een master bij de Universiteit Leiden beginnen, maar lukt het je niet om voor het einde van het collegejaar je bachelor af te ronden? Bij enkele opleidingen is het toch mogelijk om in te stromen.

Van het ministerie van OCW mogen universiteiten dit jaar studenten, die hun bachelor nog niet hebben afgerond, toch toelaten tot een masteropleiding, als zij voldoen aan voorwaarden die de universiteit zelf stelt. Enkele opleidingen bieden die mogelijkheid. Daarbij zijn er twee opties.

  • Optie 1: studenten mogen in september 2021 nog bachelor-eindopdrachten inleveren en stages afronden, als de bacheloropleiding deze mogelijkheid biedt.
  • Optie 2: studenten mogen tijdens studiejaar 2021/2022 hun bachelor nog afronden, mits zij aan vooraf gestelde criteria voldoen.

Deze opties gelden voor studenten die dit studiejaar zijn ingeschreven aan een Nederlandse instelling of internationale studenten binnen de EER, en die in principe (bij afronding voor de zomer) door hadden kunnen stromen vanuit hun bachelor naar een master.

Naast deze twee nieuwe opties bieden bijna alle opleidingen een tweede instroommoment in het studiejaar.

Wil je gebruikmaken van één van de hierboven aangegeven opties? Per masteropleiding verschilt het welke optie van toepassing is. Volgende week (week 20) zal hier vanuit je opleiding over worden gecommuniceerd.

Vragen?
Heb je vragen over toelating en inschrijving? Stel ze aan het Frontoffice Studentzaken via het online contactformulier met als onderwerp ‘Verzoek tot toelating’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.