Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Stagevacature Maritiem Erfgoed op Texel

19 mei 2021

Twee weken terug spoelde er scheepsconstructie aan bij Paal 20.5 op Texel. Het stuk is geborgen en ligt nu bij het Museum Kaap Skil op Texel. Zo op de foto’s te zien lijkt het een deel van de achtersteven met diepgangsmerken te zijn. Er is al het een en ander over in de krant gekomen.

Het Museum en de gemeente Texel vragen om hulp bij de documentatie van het stuk hout. Dat moet volgens de regels der kunsten van de KNA worden getekend en beschreven en dat mond uiteindelijk uit in een rapportje. 

Welke student of misschien studenten, zouden dit willen doen?  Het gaat om een activiteit op korte termijn. Begeleiding zal vanuit de Universiteit Leiden worden verzorgd door Dr. Martijn Manders. 

Je moet hiervoor Nederlands spreken,  rapporteren, een paar dagen naar Texel willen en zelfstandig kunnen werken. Affiniteit met de maritieme archeologie is een pré. Je moet wel archeologisch kunnen tekenen. De maritieme kneepjes krijg je aangeleerd. 
Verdere faciliteiten en begeleiding worden door Texel geregeld. Reiskosten worden ook gedekt (in overleg met de gemeente). 

Tekenen en fotograferen zal in een dag kunnen gebeuren, rapportje schrijven kan in twee a drie dagen en uitleg krijgen in de methoden en technieken (incl behendigheid hierin krijgen) nog eens een dag.

Je bent dus maximaal 5 dagen bezig.

Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatiebrief dan snel naar Martijn Manders.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.