Onderwijs

Studievertraging door corona? Lees over de mogelijkheden om aan je master te beginnen

26 mei 2021

Heb jij studievertraging opgelopen door corona tijdens je bachelor? Dan word je door je opleiding geïnformeerd over mogelijkheden en de procedure om gebruik te kunnen maken van de uitstelregeling.

Wat betekent dit voor mij?

De regeling geeft je enige speling, maar houd er rekening mee dat het combineren van een masteropleiding met enkele studieonderdelen uit de bacheloropleiding erg zwaar kan vallen. We raden je daarom aan om, als het mogelijk is, je bacheloropleiding tijdig af te ronden.

Voor wie is de uitstelregeling?

Voor alle bachelorstudenten aan Nederlandse instellingen en voor EER-studenten die in september 2021 een master aan de Faculteit der Geesteswetenschappen willen gaan doen, maar als gevolg van de coronacrisis vertraging hebben opgelopen. Premasterstudenten kunnen ook gebruikmaken van deze regeling.

Voor welke masteropleidingen geldt deze uitstelregeling?

De uitstelregeling geldt voor alle masteropleidingen van de Faculteit Geesteswetenschappen behalve de joint degree MA European Politics and Society.

Wat houdt de uitstelregeling in?

Studenten kunnen in september voorwaardelijk aan de masteropleiding beginnen en hun bacheloropleiding later afronden.

Eén jaar uitstel

Bij de volgende zes masteropleidingen kunnen studenten onder bepaalde voorwaarden instromen zonder dat zij hun bacheloropleiding volledig hebben afgerond:

• MA African Studies
  • MA Media Studies
  • MA Middle Eastern Studies
  • MA Linguistics
  • MA Russian and Eurasian Studies
  • MA Religious Studies

Voorwaarden:

1. Per 1 september 2021 zijn 165 EC van de 180 EC van de bacheloropleiding behaald;
  2. Als op 31 augustus 2022 de bacheloropleiding niet is afgerond, wordt de inschrijving in de masteropleiding geannuleerd;
  3. Eenmaal ingestroomd mag pas aan de MA-thesis worden begonnen nadat het BA-eindwerkstuk is voltooid.

Voor premasterstudenten die nog 15 EC hebben openstaan van hun premasterprogramma geldt dezelfde regeling, met uitzondering van het BA-eindwerkstuk;  dat moet uiterlijk 24 september worden ingeleverd.

Één maand uitstel

Bij de overige 20 master- en research masteropleidingen kunnen studenten onder bepaalde voorwaarden instromen zonder dat zij hun bacheloropleiding volledig hebben afgerond:

• MA Arts and Culture
  • MA Asian Studies (60 EC en 120 EC)
  • MA Classics and Ancient Civilizations
  • MA History
  • MA International Relations
  • MA Latin American Studies
  • MA Literary Studies
  • MA Neerlandistiek
  • MA North America Studies
  • MA Philosophy (60 en 120 EC)
  • ResMA African Studies
  • ResMA Arts, Literature and Media
  • ResMa Asian Studies
  • ResMA Classics and Ancient Civilizations
  • ResMA History
  • ResMA Latin American Studies
  • ResMA Linguistics
  • ResMA Middle Eastern Studies

Voorwaarden

1. Het BA-eindwerkstuk en/of stageverslag is uiterlijk vrijdag 24 september 2021 ingeleverd.
  2. Als op 30 september 2021 de bacheloropleiding niet is afgerond, wordt de inschrijving in de masteropleiding geannuleerd.

Dit geldt ook voor premasterstudenten.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Het verschilt per opleiding aan welke voorwaarden je moet voldoen, wellicht zijn er ook andere eisen. Bekijk daarom altijd ook de voorwaarden op de Admissions pagina van de masteropleiding die je wilt volgen.

Hoe kan ik versoepeling aanvragen?

Studenten die gebruik willen maken van deze regeling, moeten dat aangeven via het formulier dat te vinden is op de Admissions pagina van de masteropleiding die je wilt volgen.

Vragen en contact

Voor vragen kun je contact opnemen met je studiecoördinator.