Universiteit Leiden

nl en

ICT

E-mail ontvangen van Microsoft over bericht in quarantaine?

28 juni 2021

Krijg je een e-mail van Microsoft waarin staat dat een aan jou gerichte e-mail in quarantaine is geplaatst? Als de afzender quarantine@messaging.microsoft.com is, hoef je je geen zorgen te maken. Microsoft heeft deze e-mail in een veilige online omgeving geplaatst, omdat de mail mogelijk spam bevat of een phishing mail is. Op deze manier kun je de inhoud van de mail alsnog zonder risico bekijken.

Hoe het werkt 
De e-mail van Microsoft bevat de afzender, de onderwerpregel en de datum en tijd van de e-mail. Na de beoordeling kun je ervoor kiezen om de afzender te blokkeren, de e-mail vrij te geven (dit is alleen mogelijk als het om een spambericht gaat) of te controleren. Hiermee kun je de e-mail openen in een veilige omgeving in je browser en kiezen om de e-mail te vrijgeven, verwijderen of te rapporteren. 

Zolang je niets doet met de ontvangen mail van quarantine@messaging.microsoft.com, stuurt Microsoft stuurt je elke drie dagen opnieuw een herinnering. Als je er na 30 dagen nog niets mee hebt gedaan, wordt het bericht verwijderd.  

Controleer je liever zelf handmatig al je quarantaineberichten? Lees hierover meer in de helpdeskportal

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.