Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Collegejaar 2021-2022 start naar verwachting weer volledig op campus

24 juni 2021

Het vooruitzicht is dat het onderwijs in september 2021 weer op de campus start zonder corona-restricties. Dat betekent zonder de anderhalvemetermaatregel en zonder het dragen van mondkapjes. Studenten die het prettig vinden om wel een mondkapje te dragen, mogen dat uiteraard wel doen.

We weten hoe belangrijk het voor studenten is om elkaar en de docenten te kunnen ontmoeten. Studeren gaat over samenwerken, samen aan de slag met onderzoeksvragen, actief met je docenten in gesprek en in debat met je medestudenten. Al hebben we afgelopen jaar gezien dat online onderwijs ook goed gaat, fysieke ontmoetingen met je docenten en tussen studenten onderling blijven cruciaal voor het beste onderwijs dat wij je willen bieden. Daarom zorgen we voor een inspirerende studieomgeving waarin dat mogelijk is.

De veiligheid blijven we echter in het oog houden. Voor studenten die onverhoopt toch in quarantaine zitten of vanwege (in)reisbeperkingen (nog) niet aan het on-campus onderwijs kunnen meedoen, hebben opleidingen alternatief onderwijs georganiseerd. Op welke wijze alternatief onderwijs wordt aangeboden, verschilt per vak. Je opleiding informeert je hierover. Moet je gebruikmaken van het alternatieve onderwijs? Meld het dan via Brightspace bij de coördinatoren van de vakken die je volgt.

Houd ook de corona-updates in de gaten voor het laatste nieuws over het nieuwe collegejaar.

Wij kijken er naar uit alle studenten weer op de campus te kunnen ontvangen!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.