Sociaal

Meld je aan voor het Leidse Tutorprogramma en help basisschoolleerlingen

1 juni 2021

Wil jij basisschool leerlingen uit groep 7 begeleiden met huis- en leerwerk, hen helpen om achterstanden in te halen en zo je coachingsvaardigheden vergroten? Ga jij met leerlingen het gesprek aan over hun interesses, hobby’s en het belang van leren voor de toekomst? Meld je dan aan voor het Leidse Tutorprogramma.

Wat houdt het in?

Als tutor geef je van september t/m december 2021 wekelijks begeleiding aan een vast groepje van 3 á 4 leerlingen uit groep 7 op een basisschool in Den Haag, in een aandachtswijk. De begeleiding bestaat onder meer uit hulp met huis- en schoolwerk en het coachen van de leerlingen. De bijeenkomsten vinden op school plaats, aan het einde van de middag na schooltijd. Lees meer informatie over het tutorprogramma via de website.

Het Leidse Tutorprogramma

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Je kunt op twee manieren deelnemen aan het Leidse Tutorprogramma:

• In het kader van het facultaire Honours College. Voor je deelname kun je in dat geval 5 ECTS krijgen.
  • Op vrijwillige basis: je krijgt voor je deelname een certificaat van deelname en het zal op je diplomasupplement als extra curriculair.

Aanmelden

Op 10 juli 2021 vindt er een voorlichtingsmiddag plaats. Hierna kun je bepalen of je definitief wil meedoen aan hetprogramma. Ben je enthousiast geworden? Dan volgt op zaterdag 11 september 2021 een trainingsmiddag met workshops over coaching, het begeleiden van jonge kinderen, effectieve leermethoden en interculturele communicatie. De dealine voor inschrijving voor de voorlichtingsmiddag is vrijdag 2 juli 2021 17:00 uur.