Organisatie

Update vrijdag 4 juni 2021: In het nieuwe collegejaar 2021-2022 zien we elkaar weer op de faculteit

4 juni 2021

Het meeste onderwijs is afgerond, de tentamens zijn gestart en de zomer is in zicht. We hopen dat je nog in goede gezondheid verkeert na al deze inspanningen.

Graag informeren wij je over de laatste stand van zaken van de faculteit. Bij alle informatie blijft de actuele situatie in Nederland leidend.

We gaan weer terug naar onze campus in september 2021

Deze week staan weer nieuwe landelijke versoepelingen op de agenda en ook voor het onderwijs is het scenario voor de start van het nieuwe collegejaar duidelijk.

We mogen weer naar de campus en de uitgangspunten zijn:

• Het onderwijs wordt weer verzorgd op locatie;
  • We roosteren zoals voor de coronatijd, op maat voor alle vakken;
  • De 1,5 meter in de gebouwen is niet meer nodig;
  • Wel geldt vooralsnog een maximumcapaciteit voor hoorcolleges van 75 studenten (mogelijk wordt deze maatregel later losgelaten);
  • Bij alles geldt dat we afhankelijk blijven van de actuele coronasituatie.

De aanstaande studenten nodigen we ook allemaal uit om in september naar Leiden en/of Den Haag te komen. Als studenten niet kunnen komen in verband met reisbeperkingen of corona(klachten), volgen zij het onderwijs hybride of via opnames.

Reisbeleid

Je kunt, onder voorwaarden, weer voor studiegerelateerde activiteiten naar het buitenland Je mag alleen naar landen gaan die code groen of geel hebben volgens het reisadvies van de Nederlandse overheid.

We zijn blij dat we onze studenten weer mogelijkheden kunnen bieden om internationale ervaringen op te doen, maar de situatie blijft onzeker. We houden de reisadviezen en veranderende maatregelen nauwlettend in de gaten. Kijk voor alle informatie op de website.

Tip! Ga jij binnenkort naar het buitenland voor studie, stage, onderzoek of een summer school? Neem dan maandag 7 juni deel aan de bijeenkomst Veiligheid, gezondheid en culturele bewustwording bij een buitenlandverblijf. Leo Harskamp, hoofd Veiligheid van de Universiteit Leiden, vertelt hoe je je buitenlandverblijf goed kunt voorbereiden en veilig op reis kunt. Aanmelden

Evenementen

Door de versoepeling van de maatregelen zijn er ook nieuwe mogelijkheden voor evenementen. De diploma-uitreikingen en de introductieweken voor bachelor- en masterstudenten worden nu vormgegeven binnen de kaders:

• Diplomeringen en afstuderen zijn onderwijsgerelateerd, hierbij is de capaciteit van de ruimte bepalend. Informatie ontvang je van het onderwijs informatie centrum;
  • De Faculty Club is open vanaf 7 juni en er zijn weer zitplaatsen in de facultaire cafés.

Fit de zomer in

Vanaf zaterdag 5 juni mag het USC weer volledig open, wat betekent dat alle groepslessen weer doorgaan!

Door uitbreiding van de maximum groepsgrootte naar 50 personen kun je weer veilig meedoen aan een les yoga, Zumba, moderne dans, club power, gladiator, jumping of boksen (en meer).

Blijf op de hoogte

Voor ons als universiteit zijn de actuele coronaregels altijd leidend voor de invulling van ons onderwijs en onderzoek. De meest recente update is te vinden op https://www.universiteitleiden.nl/dossiers/coronavirus/updates