Vacature: Coördinator Humanities Buddy programme

8 juni 2021

Universiteit Leiden, Faculteit der Geesteswetenschappen, Afdeling Bestuursondersteuning zoekt een Student assistent/Buddy coördinator, 10 uur per week.

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft een Buddy-programma voor buitenlandse masterstudenten, om ze snel te helpen integreren binnen de universiteit en het Leidse studentenleven.

Twee keer per jaar worden buitenlandse of studenten die nieuw zijn in Leiden of Den Haag gekoppeld aan een Nederlandse student of een ervaren buitenlandse student (de buddy). Zij kunnen bij de buddy terecht voor hulp bij vragen die zich kunnen voordoen bij een student die tijdelijk in Nederland woont. Het doel van de functie van buddy coördinator is om de matching tussen buddy en student te coördineren en uit te voeren. Tevens organiseert hij/zij activiteiten. De buddy coördinator valt onder de afdeling Bestuursondersteuning.

• Rekruteren van buddies en van studenten die een buddy willen.
  • Buddy trainingen geven.
  • Het zelfstandig organiseren van maandelijkse activiteiten voor studenten.
  • Bijhouden en verzorgen van communicatie via onder meer Facebook en mailingen.
  • Coördineren van de uitbetaling van de vergoedingen voor de buddies en het bewaken van het budget.
  • Evaluatierapport opstellen (onder meer op basis van evaluaties met buddies) over het Buddy Programma na afloop van het semester.

Jouw profiel

Voor de invulling van de functie zoeken wij een geschikte master-student die recente ervaring heeft als buddy. Deze voert de werkzaamheden zelfstandig uit, waar nodig in overleg met de assessor en/of de coördinator diversiteitsbeleid. Wekelijks wordt een schriftelijke update gegeven en om de week wordt de voortgang besproken met de coördinator diversiteitsbeleid.

• Master student Geesteswetenschappen met recente ervaring als buddy.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Organisatorisch sterk.
  • Goede contactuele eigenschappen en netwerkvaardig.
  • Cijfermatig inzicht.
  • Omgevingsbewust/cultureel sensitief.

Wij bieden

Interessante en leerzame werkzaamheden in een dynamische, internationale omgeving. Een aanstelling als student assistent bij Jobmotion voor de periode van 1 augustus 2021 tot 1 februari 2022 voor 10 uur per week. Verlenging met een half jaar bij goed functioneren behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je contact opnemen met Gianelle Vacca via g.p.vacca@hum.leidenuniv.nl

Solliciteren

Lijken deze werkzaamheden je wel wat en herken je jezelf in het profiel? Dan zien we graag je (korte) motivatie en cv tegemoet.  Je kunt je sollicitatie vóór vrijdag 21 juni 2021 via e-mail richten aan Gianelle Vacca: g.p.vacca@hum.leidenuniv.nl. De informatie over het gesprek met de hiervoor uitgenodigde kandidaten zal binnenkort per e-mail gestuurd worden.