Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Onderzoek

Zoek de verbinding tussen kunst en wetenschap tijdens Kennismakers 2021

6 juli 2021

Heb jij interesse in kunst? En ben jij nieuwsgierig hoe kunstenaars artistiek onderzoek doen? Lijkt het jou leuk om met een kunstenaar samen te werken? Geef je dan nu op voor Kennismakers 2021, hét project van organisatie ROEM waarbij kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap plaatsvindt.

Kennismakers 2021

De makers van ROEM zullen samen met 11 studenten van de Universiteit Leiden artistiek én wetenschappelijk onderzoek doen naar een zelfgekozen onderwerp. Het samenspel van artistieke en academische onderzoeksmethoden zorgt voor interessante wisselwerking. Het onderzoek of de analyse gaan niet vooraf aan het ‘maken’, maar vindt gelijktijdig plaats. Dit zorgt voor een zekere mate van onvoorspelbaarheid en ruimte voor experiment met betrekking tot het eindresultaat. Bijvoorbeeld; een kunstenaar die met keramiek werkt en een student biologie starten een onderzoek naar levende organismen in klei. Lees meer informatie over ROEM en Kennismakers 2021 hier.

Aanmelden

Ben jij student en zou jij het leuk vinden om samen met een ROEM een uitdagende opdracht aan te gaan? Je werkt vanaf september gedurende een periode van 6 weken nauw samen met een kunstenaar aan een project. Er is een vergoeding beschikbaar. Aanmelden kan tot 16 augustus 2021 via onderstaande link. Je komt dan op een mailinglist terecht en hoort dan na 10 juli meer over dit project.

Inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.