Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Essaywedstrijd 400 jaar Thanksgiving: Hoe ziet de toekomst van globalisering eruit?

21 juli 2021

Dit jaar bestaat de Amerikaanse feestdag Thanksgiving 400 jaar. Daarom zijn alle studenten van de Universiteit Leiden, TU Delft, Erasmus Universiteit en Harvard University uitgenodigd om een Engelstalig essay van maximaal 1000 woorden te schrijven over de toekomst van globalisering en de uitdagingen die hierbij komen kijken, met 400 jaar Thanksgiving als uitgangspunt. Bij deelname maak je kans op een voucher voor een culturele reis naar Harvard, Massachusetts, de plek waar de reis van de Pilgrim Fathers eindigde.

CC Fred Romero

Geschiedenis Thanksgiving

400 jaar geleden vertrokken de Engelse Pilgrim Fathers na een twaalfjarig verblijf in Nederland naar Amerika om daar in vrijheid van geloof een nieuw leven te beginnen. Thanksgiving Day markeert hun eerste geslaagde oogst in Plymouth (Massachusetts), na een desastreuze winter waarbij de helft van de pelgrims overleden. Sindsdien wordt Thanksgiving in Amerika en Canada jaarlijks op de vierde donderdag van november gevierd als een dag van bezinning.

Het essay moet aan de volgende eisen voldoen:
•    het bestaat uit maximaal 1000 woorden;
•    het is Engelstalig;
•    bevat een origineel idee;
•    het is kritisch, urgent en heeft een duidelijke visie;
•    het is inclusief en verbindend.

Meedoen

Je kunt tot uiterlijk 25 oktober 2021 meedoen door je essay te mailen naar de organisatie. De jury, bestaande uit wetenschappers van deelnemende universiteiten, beoordeelt de ingestuurde essays. De prijsuitreiking vindt plaats op Thanksgiving Day 2021: donderdag 25 november, in de Oude of Pelgrimvaderskerk in Delfshaven, Rotterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.