Universiteit Leiden

nl en

Inschrijving vakken en tentamens

7 december 2021

Vanaf 15 december (bachelor) of 16 december (master) kun je je inschrijven voor vakken en tentamens van het tweede semester voor het studiejaar 2021-2022.

Uitzonderingen

Deze informatie is niet op alle opleidingen en studenten van toepassing. De uitzonderingen:

  • LUMC-studenten hoeven zich niet in te schrijven, zij zijn bij aanvang van het studiejaar voor het gehele studiejaar ingeschreven.
  • FGW-studenten gebruiken het nieuwe studentenportaal voor hun inschrijvingen, zij ontvangen hierover apart bericht.
  • Eerstejaars bachelorstudenten hoeven zich niet in alle gevallen zelf te schrijven; dat doet de onderwijsadministratie. Zij ontvangen hierover apart bericht.

Startmoment

Voor bachelorstudenten

Vanaf 15 december om 13.00 uur voor alle vakken, behalve voor FGW-vakken. Voor FGW-vakken vanaf 15 december om 15.00 uur.

Voor masterstudenten

Vanaf 16 december om 13.00 uur voor alle vakken, behalve voor FGW-vakken. Voor FGW-vakken vanaf 16 december om 15.00 uur.

Ticketsysteem

Inschrijven via uSis Selfservice werkt met een ticketsysteem. Dit monitort de drukte en is actief wanneer het nodig is. Zo voorkomen we dat uSis overbelast raakt als veel studenten zich tegelijkertijd proberen in te schrijven.

Zo werkt het

  • Als je naar uSis Selfservice gaat op het moment dat veel studenten proberen in te loggen, kom je in een wachtrij.
  • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dat niet, dan ga je terug naar de wachtrij.
  • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je je op de gebruikelijke manier inschrijven.
Wachtrij om 12.30 uur

Het ticketsysteem start om 12.30 uur. Als je voor die tijd al ingelogd was, word je automatisch uitgelogd.

Screenshot van de wachtrij van het ticketsysteem
De wachtrij van het ticketsysteem

Inschrijven via Universiteit Leiden-app

Inschrijven via de Universiteit Leiden-app werkt niet met het ticketsysteem, hier log je direct in. Houd er wel rekening mee dat de app traag kan worden als veel studenten zich tegelijk proberen in te schrijven.

Voorkom onnodige drukte

Probeer niet direct om 13 uur (of 15 uur, voor de FGW-vakken) in te loggen, tenzij het noodzakelijk is. Zo help je onnodige drukte en lange wachttijden voorkomen.

Vragen

Heb je vragen over het inschrijfproces? Dan kun je voor en tijdens het inschrijven terecht bij de Helpdesk Portal.

Ticketsysteem geldt voor heel uSis Self Service

Het ticketsysteem wordt ingezet om de drukke periode van de inschrijvingen soepel te laten verlopen. Het geldt echter voor het hele Self Service-deel van uSis. Dus ook als je probeert in te loggen om iets anders te doen dan je inschrijven voor vakken en tentamens, kom je, zolang het ticketsysteem geactiveerd is, eerst in de wachtrij terecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.