Inschrijving vakken en tentamens gewijzigd: nieuw ticketsysteem en startmoment

8 juli 2021

Binnenkort kun je je inschrijven voor vakken en tentamens in het eerste semester voor het studiejaar 2021-2022. Lees hier over twee belangrijke wijzigingen in het proces.

Uitzonderingen

Deze informatie is niet op alle opleidingen en studenten van toepassing. De uitzonderingen:

Gewijzigd startmoment

• Voor bachelorstudenten: vanaf 15 juli om 13.00 uur
  • Voor masterstudenten: vanaf 16 juli om 13.00 uur

Ticketsysteem

Inschrijven via uSis Selfservice werkt straks met een ticketsysteem. Dit monitort de drukte en is actief wanneer het nodig is. Zo voorkomen we dat uSis overbelast raakt als veel studenten zich tegelijkertijd proberen in te schrijven.

Zo werkt het

• Als je naar uSis Selfservice gaat, kom je in een wachtrij.
  • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dat niet, dan ga je terug naar de wachtrij.
  • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je je op de gebruikelijke manier inschrijven.
Wachtrij vanaf 12.30 uur

Het ticketsysteem start om 12.30 uur. Als je voor die tijd al ingelogd was, word je automatisch uitgelogd.

Screenshot van de wachtrij van het ticketsysteem
De wachtrij van het ticketsysteem

Inschrijven via Universiteit Leiden-app

Inschrijven via de Universiteit Leiden-app werkt niet met het ticketsysteem, hier log je direct in. Houd er wel rekening mee dat de app traag kan worden als veel studenten zich tegelijk proberen in te schrijven.

Voorkom onnodige drukte

Probeer niet direct om 13 uur in te loggen, tenzij het noodzakelijk is. Zo help je onnodige drukte en lange wachttijden voorkomen.

Vragen

Heb je vragen over het inschrijfproces? Dan kun je voor en tijdens het inschrijven terecht bij de Helpdesk Portal.

Ticketsysteem geldt voor heel uSis Self Service

Het ticketsysteem wordt ingezet om de drukke periode van de inschrijvingen soepel te laten verlopen. Het geldt echter voor het hele Self Service-deel van uSis. Dus ook als je probeert in te loggen om iets anders te doen dan je inschrijven voor vakken en tentamens, kom je, zolang het ticketsysteem geactiveerd is, eerst in de wachtrij terecht.