Vacature: Stage Development, Sponsoring en Relatiebeheer bij Museum Beelden aan Zee (Scheveningen)

1 juli 2021

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen zoekt voor de afdeling Development een enthousiaste en gemotiveerde: Stagiair(e) Development, Sponsoring en Relatiebeheer.

Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee is het enige museum in Nederland dat zich eenzijdig concentreert op de moderne en hedendaagse, internationale beeldhouwkunst. Het is een100% particulier, niet door een overheid structureel gesubsidieerd museum dat volledig draait op de publieksinkomsten en de donaties van particuliere en institutionele sponsors. De afdeling Development richt zich op het ontwikkelen en koesteren van relaties (particulieren, bedrijven en fondsen) die het museum willen ondersteunen in het realiseren van bijzondere tentoonstellingen, educatieve projecten, publieksprogramma’s, onderzoek en nieuwe aankopen. In samenwerking met de directie ontwikkelt en onderhoudt het team duurzame relaties met deze stakeholders.

Werkzaamheden

Tijdens deze veelzijdige en dynamische stage draai je volledig mee op de afdeling Development, krijg je een eigen takenpakket en leer je Museum Beelden aan Zee als organisatie kennen. Je doet ervaring op en ontwikkelt je op het gebied van relatiebeheer, evenementen en fondsen- en sponsorwerving maar zal ook alle andere facetten van het museum van dichtbij meemaken vanwege de nauwe samenwerking met de andere afdelingen.

Je zal je voornamelijk bezighouden met onderstaande taken:

• Organisatie van evenementen voor relaties waaronder previews en openingen van tentoonstellingen
  • Ruimte voor het opzetten van een eigen project of onderzoek binnen de afdeling
  • Ondersteuning bij lidmaatschappen van de belangrijkste geefkringen
  • Ondersteuning bij algemene afdelingszaken
  • Verwerken van gegevens in CRM database
  • Contact onderhouden met de relaties van het museum

Profiel

• HBO- of WO-student met een affiniteit voor het museumwezen en/of beeldhouwkunst
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in Nederlands en Engels
  • ‘Hands on’ mentaliteit
  • Kan goed werken met alle aspecten van Microsoft Office
  • Nauwkeurig en oog voor detail
  • Flexibele instelling
  • Vriendelijke en geïnteresseerde houding naar mensen

Periode

Startdatum 1 augustus (in overleg) voor een periode van minimaal 6 maanden, voor 3 dagen per week (24 uur).

Heb je interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en cv vóór 15 juli naar boon@beeldenaanzee.nl.