Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Update coronavirus: universiteit vanaf 30 augustus open voor fysiek onderwijs

17 augustus 2021

De 1,5 meter afstand kan binnen de universiteit worden losgelaten. Vanaf 30 augustus geldt deze norm niet langer in het mbo, hbo en op de universiteiten. 

We zijn blij dat de situatie langzaam weer terug naar normaal gaat, maar willen dit uiteraard op een geleidelijke en veilige manier doen. Momenteel overleggen we met de faculteiten en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) over de precieze invulling van deze maatregelen. Op dit moment gaan we uit van het volgende:

  • De anderhalve meter afstand op de universiteit wordt per 30 augustus losgelaten.
  • Het onderwijs kan vanaf deze datum volledig open.
  • Wel geldt een maximum aantal van 75 studenten per zaal. Per opleiding wordt op dit moment uitgedacht hoe dit georganiseerd wordt. Houd voor details hierover de informatie vanuit je opleiding in de gaten.
  • Dit maximum aantal geldt ook voor tentamens, diploma-uitreikingen en alle andere activiteiten in onze gebouwen.
  • Vanaf 30 augustus wordt het gebruik van een mondkapje verplicht als je je door de gebouwen beweegt. Het mondkapje kan af zodra je op een werk- of studieplek zit.
  • Voor de Universiteitsbibliotheken blijft het reserveringssysteem in gebruik. Check voor je bezoek ook de website van de Universiteitsbibliotheek voor de laatste stand van zaken.

Voor het volledige bericht en meer informatie, verwijzen we je door naar het corronadossier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.