Stem op jouw kandidaat-studentlid van de Opleidingscommissie 2021-2022

28 september 2021

Een brug tussen staf en studenten

Beste studenten in de bachelorprogramma’s van het Instituut Politieke Wetenschap,

Jullie Opleidingscommissie (OLC) speelt een belangrijke rol in het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs dat jullie krijgen. De OLC

• adviseert het Instituutsbestuur inzake onderwijsbeleid en -praktijk,
  • houdt een oog op hoe cursussen worden georganiseerd en onderwezen, en
  • brengt advies uit, gevraagd en ongevraagd, over alle kwesties met betrekking tot het onderwijs van het Instituut (planning, uitvoering, studieadvies, vakevaluaties, enzovoorts).

Uiteraard is het heel belangrijk dat studenten zijn vertegenwoordigd in de OLC. De helft van de OLC-leden zijn studenten, om ervoor te zorgen dat de OLC kan functioneren als een brug tussen staf en studenten.

Studentleden van de OLC dienen een termijn van één jaar. Er is één OLC voor alle bachelorprogrammas in de Politieke Wetenschap (IRO in  Den Haag, Politicologie and Internationale politiek in Leiden); beide steden krijgen tenminste één afgevaardigde. Aan het begin van het academisch jaar kunnen studenten die staan ingeschreven in een van deze programma’s zich kandideren voor een plaats in de OLC. Wanneer er meer kandidaten zijn dan zetels, worden verkiezingen gehouden.

Stem van 29 september tot 3 oktober 2021

Voor 2021-2022 is de situatie als volgt:

• Political Science: International Relations and Organisations: 15 kandidaten.
  • Politicologie/Internationale politiek: 3 kandidaten.

Deze kandidaten stellen zich aan julle voor (1) in een video op het Brightspace platform en (2) met een korte boodschap op de Engelstalige site.

Neem rustig de tijd kennis te maken met alle kandidaten. Stemmen kan van 29 september tot 3 oktober 2021. Van het OSC ontvang je een email met instructies en een link naar de stembus. Natuurlijk mag je slechts één stem uitbrengen.