Update 16 september 2021: versoepelingen voor het onderwijs vanaf 25 september

16 september 2021

Er zijn tot onze vreugd versoepelingen aangekondigd voor ons onderwijs. Desondanks blijven we ons bewust dat dit op een verantwoorde manier moet gebeuren en daar hebben we jullie allemaal bij nodig. We moeten er ons van bewust zijn dat in het najaar mogelijk weer aanpassingen volgen en nemen dit mee in onze overwegingen. In onderstaande punten staan de belangrijkste gevolgen van de versoepelingen per 25 september aanstaande op een rij.

De faculteit als veilige plek

De universiteit is alleen een veilige plek als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat betekent onder meer het volgende:

• Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, laat je testen en meld je af in Brightspace voor het onderwijs.
  • Laat je testen als je in contact bent geweest met een besmet persoon.
  • Doe (preventief) tweemaal per week een zelftest. Studenten en medewerkers van onze universiteit kunnen gratis zelftesten bestellen op Zelftestonderwijs.nl. Houd rekening met een aantal dagen verzendtijd.
  • Geef elkaar de ruimte in de gangen en andere doorstroomruimtes.
  • Houd je op de campus aan het campusprotocol en volg de instructies in de gebouwen op.
  • Maak je je zorgen? Neem dan contact op met je studieadviseur.

Het onderwijs

• Bij de onderwijsactiviteiten mogen we iedereen weer welkom heten. De beperking van max. 75 studenten per zaal komt te vervallen. Vanuit de universiteit volgt aanstaande week een update van het Corona-dossier.
  • Het rooster van het onderwijs in blok 1 wijzigt niet. Alle actuele informatie over het onderwijs staat altijd in de onderwijsomgeving Brightspace. Hierin staat ook welk hoorcollege/werkgroep op locatie is en hoeveel mensen aanwezig kunnen zijn.
  • Reservering van de studieplekken in de bibliotheek blijft verlopen via SharedDesk.

Mondkapjes niet meer verplicht, maar mogen wel

Mondkapjes zijn vanaf 25 september niet meer verplicht. Uiteraard mogen ze wel worden gedragen en mogen docenten ook de studenten verzoeken een mondkapje te dragen in college/werkgroep. Neem daarom altijd een mondkapje mee naar de universiteit.

Vaccinatie

Studenten kunnen op een aantal GGD-vaccinatielocaties zichzelf zonder afspraak laten vaccineren. Zie www.prikkenzonderafspraak.nl. Of plan een afspraak in via www.planjeprik.nl of door te bellen naar de GGD.

Positief getest op het coronavirus?

Als je positief getest bent op het coronavirus, vragen we je om deze besmetting te melden. Studenten kunnen dit doen bij hun studieadviseur én per e-mail naar: corona@law.leidenuniv.nl. Zo houden we overzicht en kunnen we eventuele consequenties voor de organisatie goed inschatten. De coronamelding verwerken wij anoniem en melden wij bij de universitaire veiligheidscoördinator. Je mag ook vragen aan je studieadviseur om jouw besmetting anoniem te melden op dit e-mailadres.

Bijeenkomsten en afstudeerceremonies

De versoepelingen gelden ook voor diploma-uitreikingen en andere activiteiten. Per evenement vermelden we de randvoorwaarden in de uitnodiging en het programma.

Blijf op de hoogte

Voor ons als universiteit zijn de actuele coronaregels altijd leidend voor de invulling van ons onderwijs en onderzoek. Vanuit de universiteit volgt aanstaande week een update van het Corona-dossier.