Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Vacature: Vijf enthousiaste studentvrijwilligers voor Geesteswetenschappen Leiden 2022!  

6 september 2021

In 2022 is Leiden de European City ofScience.Dit betekent een jaarlang wetenschap centraal,voor iedereen in en rondom Leiden. Ook de FaculteitGeesteswetenschappen doet natuurlijk mee!   

We zijn op zoek naar studentvrijwilligers die een cluster van opleidingen willen vertegenwoordigen in de ambassadeurscommissie voor Geesteswetenschappen Leiden 2022. Wil je graag ervaring opdoen met het (mede)organiseren van evenementen? Ben je nauwgezet, representatief, pro-actief, en wil je graag iets meer doen voor je faculteit? Dan is dit een kans voor jou!   

Wij zoeken studenten voor de volgende clusters:   

  • Cluster I: Duitse taal en cultuur, Engelse taal en cultuur, Franse taal en cultuur, Griekse en Latijnse taal en cultuur, Nederlandse taal en cultuur;
  • Cluster II: Chinastudie, Japanstudies, Koreastudies, South and Southeast Asian Studies;
  • Cluster III: Midden-Oostenstudies, Oude Nabije Oostenstudies, Religiewetenschappen;
  • Cluster IV: Afrikaanse talen en culturen, Latijns-Amerikastudies, Russische studies ;
  • Cluster V: Geschiedenis, Filosofie, Kunstgeschiedenis, Film- en literatuurwetenschap.

Wat ga je doen?

Vanaf oktober 2021 tot september 2022 ga je als vrijwilliger aan de slag in een team van studenten van andere studies. Van oktober tot december 2021 zal dit ongeveer 4 tot 6 uur per maand bedragen en vanaf januari 2022 kun je rekenen op ongeveer 6 tot 8 uur per maand. Als studentvrijwilliger Geesteswetenschappen Leiden 2022 werk je mee aan verschillende activiteiten. Denk hierbij aan:   

  • Het promoten van geesteswetenschappen Leiden 2022 en het onderhouden van contact met studenten en docenten van jouw desbetreffende cluster;
  • Mede-organiseren en coördineren van workshops en activiteiten voor Geesteswetenschappen Leiden 2022;
  • Overige werkzaamheden, variërend van het schrijven van nieuwsberichten en bijdragen aan sociale media tot het meehelpen bij andere evenementen. 

Wat bieden we jou?

Een leuke en afwisselende positie als ambassadeur op vrijwillige basis binnen de commissie Geesteswetenschappen Leiden 2022 waarbij je de kans krijgt om meer te leren over de faculteit als organisatie en het organiseren van activiteiten. Verder is deze functie een mooie aanvulling op je studie en CV en geeft het je de kans om jouw netwerk te vergroten.   

Is dit iets voor jou? 

Stuur dan je CV en een korte motivatie (max. 300 woorden) t.a.v. Christine Smittenaar, hoofd Communicatie & Marketing naar FGWleiden2022@hum.leidenuniv.nl .

Reageren kan tot en met 19 september 2021.  Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kort kennismakingsgesprek. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sanne van de Haar, student-assistent Leiden2022 Faculteit Geesteswetenschappen, via s.m.van.de.haar@hum.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.